Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012


ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο Μιλτιάδης, μετά την λήξη της Β` φάσης του περσικού πολέμου επέμενε ότι οι Πέρσες θα επιστρέψουν και μάλιστα από την θάλασσα. Λόγο του παρατεταμένου πολέμου όλοι δεν ήθελαν να τον ακούσουν. Ένα τυχαίο γεγονός όμως άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας. Ανακαλύφθηκε στα Σπάτα μια μεγάλη φλέβα χρυσού. Ο Αριστείδης ο δίκαιος εισηγήθηκε ότι θα πρέπει ο χρυσός να μοιραστεί στον λαό σαν αποζημίωση για τον πόλεμο. Τελικά όμως ο Δήμος αποφάσισε να δοθεί στους πλουσίους με την υποχρέωση όμως να κατασκευάσουν 100 τριήρεις, δημιουργώντας έτσι ένα στόλο 200 καραβιών με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την συνθήκη των Σεβρών υποστήριζε ότι ο Ελληνικός στρατός θα πρέπει να είναι εγγυητής της συνθήκης, με την φυσική παρουσία του. Ο βασιλιάς όμως έπεισε τον λαό ότι θα επιστρέψει τους στρατιώτες στην πατρίδα διότι η συνθήκη εξασφαλίζετε από τις συμμαχικές δυνάμεις. Είναι γνωστό ότι όχι μόνο δεν σταμάτησε τον πόλεμο αλλά προσπάθησε να φτάσει στην <<Κόκκινη Μηλιά>> με αποτέλεσμα, την Μικρασιατική καταστροφή.
Το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε δυο αποφάσεις όπου η μεν μια έσωσε την Ελλάδα και όχι μόνο, η δε άλλη την βύθισε στο σκοτάδι.

Η διαφορά δεν είναι στο αποτέλεσμα , αλλά είναι στον τρόπο που πάρθηκαν οι αποφάσεις. Η πρώτη πάρθηκε σε συνθήκες Δημοκρατίας, από ανθρώπους που ήταν μορφωμένοι και ταγμένοι στο κοινό νού, η δεύτερη πάρθηκε από μονάρχη, αμόρφωτο και ταγμένο στο σύστημα διακυβέρνησης, που από την εποχή του Περικλή και μετά εφαρμόζετε στην ανθρωπότητα.
Αυτή λοιπόν η ανθρωπότητα δεν έχει άλλα περιθώρια. Το σύστημα επέτυχε τον σκοπό του, δηλαδή την διάλυση του κοινού νου, την διάλυση της ατομικότητας και της επιχειρηματολογίας στις αποφάσεις.  

<<Εμάς μας νοιάζει>> η ανάκτηση της δημοκρατίας.
<<Εμάς μας νοιάζει>> ο κοινός νούς.
<<Εμάς μας νοιάζει>> και θα παλέψουμε για τη συμμετοχή μας στα κοινά. 

Δεν είμαστε αμόρφωτοι.
Δεν είμαστε ταγμένοι σε κανένα σύστημα αυνανισμού του πολίτη.

Είμαστε ταγμένοι στη Δημοκρατία.
Είμαστε ταγμένοι στην μόρφωση.
Είμαστε ταγμένοι στην βιοτική αυτάκια.

Με αυτό το σύστημα ΤΩΡΑ, την Κυριακή πρέπει να ψηφίσουμε χωρίς επιρροές. 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΗΝΗ

Αυτά τα ολίγα
Κώστας Α. Δέδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου